7 accu wintertips voor je elektrische fiets

U bent hier

Wat een schitterende zomer hebben we achter de rug en ook in oktober zaten de terrasjes nog goed vol. 

De dagen worden korter en kouder dus haal die dikke jas, je handschoenen en het fluo vestje maar uit de kast zo kan je ook tijdens de winterperiode nog lekker op de fiets. 

Ook tijdens de wintermaanden kan je gerust op stap gaan met je elektrische fiets, sterker nog, het is zelfs aan te raden. Je zal merken dat het best wel genieten is om eens een frisse neus te halen en het is beter voor je accu!

winter fietser.jpg

Deze tips helpen je zorgeloos de winter door:

  1. Fiets! Laat je fiets niet zomaar 4 of 5 maanden aan de kant staan. Er zijn heus wel enkele zalige fietsdagen tijdens de winterperiode. Aangepaste kledij doet wonderen.
  2. Zorg ervoor dat je accu altijd op een plek tussen 0 en 20 graden Celsius wordt opgeslagen. Bewaar je accu vorst en vochtvrij, neem ze dus gerust in huis en plaats deze kort voor het begin van de rit weer terug.
  3. Een fietsaccu moet regelmatig ontladen en weer opladen om gezond te blijven. Als je in de wintermaanden je fiets niet gebruikt, laad je accu dan één keer per maand wat bij. 
  4. Is je fiets smerig en vuil, gebruik dan een licht vochtige doek om hem schoon te maken. Je accu en moter nooit onderdompelen in water en nooit reinigen met een sterke waterstraal. Vermijd water aan de contacten.
  5. Na een fietstocht in de kou laat je de accu best even op kamertemperatuur komen alvorens ze te gaan opladen. Condentatie aan de contacten van je batterij kan problemen veroorzaken.
  6. De actieradius van een accu van een elektrische fiets kan bij lage temperaturen tot een kwart afnemen. Anders gezegd: in de winter haal je minder kilometers uit je accu dan in de zomer. 
  7. Berg de accu van je elektrische fiets niet leeg op, maar zorg dat hij minimaal voor de helft opgeladen is. Tussen de 50 en 80% is ideaal. Zo voorkom je diepontlading.  

Zo, je bent helemaal klaar om er een zorgenloze winterperiode van te maken. Fiets en geniet!

Meer tips in onze #MetDeVeeloo Blog