De elektrische fiets, een interessante aankoop!

U bent hier

De elektrische fiets is erg populair toch zijn er nog heel wat mensen die er weigerachtig tegenover staan. Deze voordelen kunnen hen overtuigen dat een e-bike een interessante aankoop kan zijn.

De snelheid bepaal je zelf! Met een elektrische fiets moet je je geen zorgen meer maken over het traject van 15 km van en naar het werk. De elektrische aandrijving zorgt ervoor dat je je snelheid kan verhogen (tot 25 km/u). Je “verliest” dus minder tijd onderweg, super toch?

Als je in de stad woont, is dit echt dé ideale oplossing om je snel te verplaatsen. Een fiets is handiger, makkelijker te parkeren en goedkoper dan al die parkeertickets. Je kan ook kiezen voor een elektrische vouwfiets. Je kan de fiets meenemen waar en wanneer je maar wil. ’t Is ook handiger om de fiets op te bergen als je in een klein appartement woont.

Je fietst zonder al te veel moeite op steile stukken die ondenkbaar zijn met een klassieke fiets. De elektrische fiets is daarom een uitstekende oplossing, ook als het gaat om een heuvel met een hellingsgraad van 10%. Pas op, de elektrische fiets rijdt niet alleen. Je moet niet zomaar op een knop drukken om hem vooruit te laten gaan. ’t Is nog altijd een klassieke fiets en de elektrische ondersteuning is er alleen om je te helpen terwijl je zelf trapt.

Je kan naar het kantoor fietsen zonder dat je zweet. De fiets doet het werk voor jou.

Je blijft volledig vrij en moet geen rekening houden met de dienstregeling van het openbaar vervoer. Je kan je met de fiets verplaatsen wanneer je maar wil. Daarnaast kan je ook de fiets en het openbaar vervoer combineren voor langere reizen. In dit geval is een elektrische vouwfiets handig.

Je blijft fit. Zelfs al is het maar een kleine inspanning en fiets je elektrisch, je doet aan sport en blijft gezond.

In tegenstelling tot een auto verbruikt een elektrische fiets geen brandstof, maar je eigen energie. Het is dus echt een duurzame activiteit! Wees voorzichtig, gooi je batterijen niet weg. Ze zijn recycleerbaar!

Je haalt relatief snel rendement uit je aankoop. De prijs van een goede elektrische fiets ligt tussen de € 2000 en 3000. Da’s veel geld, inderdaad… Toch zal je het echter snel terugverdienen door de brandstof en tijd die je telkens bespaart.

Bron mega.be

Terug naar #MetDeVeelooBLOG