Elektrisch fietsen = valsspelen ?

U bent hier

Veel mensen aanschouwen elektrisch fietsen nog steeds als valsspelen. Nu ja, zo'n elektrische fiets heeft een motor, maar uit onderzoek van Life Cycle en de universiteit van Bristol blijkt dat elektrisch fietsen dezelfde voordelen zou hebben als gewoon fietsen.

Met Veeloo proberen we mensen het vertrouwen te geven om op een elektrische fiets te stappen, omdat we geloven in de vele voordelen die ze bieden. Zo helpt het mensen met diabetes om zich beter te voelen, maar ook personen met knie, rug, heup aandoeningen voelen zich opnieuw stukken actiever na de aanschaf van een elektrische fiets.

Fitter 

De onderzoekers stelden vast dat na afloop de deelnemers zich over het algemeen fitter voelden. Sommigen onder hen waren zelf wat kilo's verloren. Je blijft in beweging en zonder te trappen kom je er heus niet ver mee. Bepaalde mensen verkaren zelf de elektrische fiets te gebruiken in de week voor woon-werk verkeer om dan in het weekend nog scherper voor de dag te komen met een race-fiets.

Verder fietsen 

Een belangrijk voordeel van een elektrische fiets ten aanzien van een gewone fiets is dat je er een hele eind verder mee kan fietsen, een heuvelachtig landschap hoef je niet langer te ontwijken. Velen onder hen besloten dan ook na het onderzoek over te gaan tot een aankoop van een e-bike.

 

 

Bron: Medical Express