Waarom elektrische fietsen ideaal zijn om te pendelen

U bent hier

Elektrische fietsen duiken steeds vaker in het straatbeeld op. Maar liefst één op twee fietsen die de voorbije twee jaar werd verkocht, heeft elektrische ondersteuning. Een e-bike is niet alleen een fijn vervoersmiddel voor langere uitstapjes, maar is ook perfect voor woon-werkverkeer. Ontdek hieronder waarom.

Een fietsvergoeding voor elke kilometer van je traject

Gebruik je je fiets voor woon-werkverkeer, dan heb je recht op een vergoeding die tot een maximumbedrag van € 0,24 per kilometer belastingvrij is. Ook e-bikes vallen onder deze regeling. Als je vijf kilometer van je werk woont, ontvang je dankzij deze fietsvergoeding dus € 2,40 per werkdag. Dat komt neer op zo’n € 528 per jaar. Op deze manier krijg je als het ware al een deel van de aankoop van een e-bike terugbetaald.

Elektrische fietsen zijn dan wel duurder dan klassieke fietsen, maar deze vergoeding kan twijfelaars misschien toch overhalen om de afstand tussen thuis en het werk met de fiets af te leggen. Wist je dat er zelfs leningen speciaal voor de aankoop van e-bikes bestaan? Daarnaast is het kopen van een bedrijfsfiets door je werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Zowel voor jou als voor je bedrijf heeft fietsen naar het werk dus verschillende voordelen.

Fiets files voorbij

Verkeersdrukte in de ochtend en de avond? Daar hoef je je met je elektrische fiets minder zorgen over te maken. Terwijl auto’s geen meter vooruit raken, gebruik jij gewoon het fietspad en steek je ze voorbij. Je kunt er zo goed als zeker van zijn dat je je bestemming sneller zult bereiken dan de chauffeurs in de wagens. Uiteraard is het wel belangrijk dat je dat op een veilige manier doet.

Daarnaast is het ook nog eens goedkoper om met de e-bike te pendelen dan met de wagen. De prijs van een laadbeurt hangt af van de laadcapaciteit van de batterij. Het kost bijvoorbeeld net geen € 0,10 om een PowerPack 400-batterij op te laden. Daarmee kun je, afhankelijk van onder andere het wegdek en het weer, zelfs 100 km fietsen. Diezelfde afstand met de auto is een pak duurder.

Ontdek ons aanbod elektrische fietsen 

Comfortabeler dan een gewone fiets

Ga je nu al met de fiets naar het werk? Dan is het zeker de moeite waard om een elektrische fiets te overwegen. Je hoeft een pak minder te trappen en je komt dus niet bezweet aan op het werk. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over tegenwind, bruggen en heuvels: je e-bike overwint deze obstakels met gemak. Dankzij de trapondersteuning kun je ook nog eens een veel grotere afstand afleggen dan met een gewone fiets.

Terug naar #MetDeVeeloo blog