Skip to main content

Elektrische fietsen zijn erg populair bij fietsdieven omdat deze veel geld opbrengen en vaak niet beter beschermd zijn dan een gewone fiets. We geven enkele tips om fietsdiefstal te vermijden.

Plaats je elektrische fiets op een diefstalonvriendelijke locatie

Plaats je fiets in het zicht. Een plaats waar heel wat mensen voorbij lopen kan diefstal voorkomen. Misschien zijn er we veiligheidscamera’s in de buurt, plaats je fiets dan in de buurt. Kies dus niet voor een donkere steeg of een plaats waar dieven ongezien hun slag kunnen slaan.

Gebruik een degelijk slot

De elektrische fiets is voorzien van een ringslot aan het wiel, gebruik dit steeds, dit is de basis! We raden aan om dit steeds te gebruiken in combinatie met een bijkomend slot dat je e-bike verankert met een vast object. Hiervoor kan je een beugelslot, vouwslot of kettingslot gebruiken.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Bescherm je elektrische fiets tegen fietsdiefstal. Enkele tips!

Schrik potentiële fietsdieven af met een alarmbox

Met een alarmbox op je fiets, willen dieven zo snel mogelijk uit de buurt van je fiets zijn. Het is een bewegingsgevoelig apparaat dat je aan je fiets vastmaakt. Wanneer geactiveerd, gaat bij de minste beweging een waarschuwend geluid weerklinken. Als de alarmbox teveel beweging vaststelt gaat er een oorverdovend alarm af. 100 db is echt heel hard! De fietsdief zal dus zeker niet ongezien met je fiets aan de haal gaan. Een heel effectieve methode om boeven weg te jagen bij je fiets dus.

Laat je fiets graveren tegen fietsdiefstal

Veel steden bieden gratis fietsregistratie aan. Bij fietsgravering plaatsen ze je rijksregisternummer op de fiets. Het nummer wordt in het fietsframe gegraveerd zodat het niet verwijderbaar is zonder de fiets ernstig te beschadigen. Voor fietsen die omwille van eventuele garantievoorwaarden niet mogen gegraveerd worden gebruiken we een label. Het label is eveneens zeer moeilijk te verwijderen.

Word je fiets toch gestolen? Dank kunnen onderstaande zaken je wat gemoedsrust bezorgen.

GPS tracking voor je fiets

Volg je fiets op de voet met een GPS tracking systeem. Met een handige app kan je steeds zien waar je fiets zich bevindt. Als je fiets gestolen zou worden, kan je hem op de voet volgen en hem terugvinden.

Diefstalverzekering voor je fiets

Een diefstalverzekering kan je afsluiten bij je verzekeringsmakkelaar. Als je dossier in orde kan je aan de hand van een PV via de verzekering een vergoeding ontvangen bij diefstal.

Kalender